24. maart 2023 Now28°C

Kerstbomen inzamelen Haarlem

Kerstboom inzamelen haarlem en omgeving

Wat is er nou mooier dan een echte kerstboom in huis tijdens de feestdagen. Maar na de kerst moet je er ook nog vanaf zien te komen. Weet je niet waar de kerstbomen ingezameld worden in Haarlem lees dan snel verder.

Kerstbomenactie

Kerstbomen inzamelen in Haarlem gaat al een aantal jaar met behulp van de Kerstbomenactie Spaarnelanden. Deze actie is een paar jaar geleden bedacht om te voorkomen dat na kerst de stad vol komt te liggen met afgedankte kerstbomen.

Hoe de kerstbomenactie werkt

Tijdens de Kerstbomenactie Spaarnelanden kunnen kinderen tot 15 jaar op verschillende locaties in Haarlem oude kerstbomen inleveren. Hiervoor krijgen ze 50 cent per stuk. Het is een leuke manier voor kinderen om een extra zakcentje te verdienen en het zorgt er tegelijkertijd voor dat de stad er netjes uit blijft zien.

Prijzen winnen

Kinderen kunnen bovendien leuke prijzen winnen met het ophalen van de kerstbomen. Je kunt cadeaubonnen winnen, maar ook geld om met je klas een leuke activiteit te doen.

Voor elke ingeleverde kerstboom krijg je een lootje. Half januari 2023 worden de winnaars van de prijzen bekend gemaakt. Je kunt de winnende loten en de bijbehorende prijzen vinden op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.

Heb jij gewonnen dan moet je een foto maken van je lootje en die samen met je naam, adres, telefoonnummer, school en groep naar [email protected] sturen.

Ben je 16 jaar of ouder dan mag je uiteraard ook je kerstboom inleveren. Je maakt dan alleen geen kans op een prijs en ontvangt ook geen geld voor het inleveren.

Wanneer worden de kerstbomen ingezameld in Haarlem

Dit jaar kunnen kinderen de kerstbomen inleveren van 12:30 tot 16:00 uur op de volgende dagen:

 • woensdag 28 december 2022
 • woensdag 4 januari 2023
 • woensdag 11 januari 2023

Waar worden kerstbomen ingezameld in Haarlem

Tijdens de inzameldagen kunnen kinderen tot 15 jaar de kerstbomen op verschillende plekken in Haarlem inleveren. Elk jaar komen er nieuwe plekken bij, die worden later in het jaar bekend gemaakt. Dit zijn in ieder geval een aantal van de plekken waar kerstbomen ingeleverd kunnen worden:

 • Wilsonplein in het centrum
 • Voetbalveld op het Theemsplein
 • Frederikspark
 • Thorbeckeplantsoen
 • Leonardo da Vinciplein
 • Tegenover de school op de Kerklaan
 • Bij de kerk op het Tesselschadeplein
 • Santpoorterplein

Wil je specifieke gegevens over de ophaallocaties dan kun je die rond kerst bekijken op de Afvalwijzer van Spaarnelanden.

Voorkom brandgevaar

Op last van de Brandweer mogen kerstbomen niet in tuinen of op de stoep liggen op andere dagen dan de ophaaldagen. Leg je kerstboom dus alleen op de inzameldagen voor de deur. Komen kinderen jouw boom niet ophalen dan moet je de boom zelf afvoeren. Dit is om brandgevaar te voorkomen.

Kerstboom niet in de groenbak

Het is belangrijk dat je de kerstboom op een van de inzameldagen in Haarlem inlevert. Een kerstboom mag namelijk niet zomaar met de rest van het vuil mee en de boom mag ook niet in de groenbak. Kerstbomen worden anders verwerkt dan groente- en fruit, er kunnen bijvoorbeeld houtsnippers van gemaakt worden. De kerstboom hoort dus niet in de groenbak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


About us

Cultuurcentrum Haarlem bestaat sinds 1995 en is sinds 2022 een informatieve website over Haarlem. Daarnaast beide we ondernemers de mogelijkheid om over hun ondernemingen in Haarlem en omliggend te vertellen. We streven ernaar dit op een zo leuke manier te doen.


CONTACT
Nieuwe berichtenNieuwsbrief


  Categorieën