24. maart 2023 Now28°C

Carmina Burana haarlem

Carmina Burana haarlem

Een grootse uitvoering in Haarlem zal worden gegeven door dirigent Raymond Janssen, het Internationaal Symfonieorkest van Lviv, en het nationale koor van Oekraïne, ‘Dumka’. Het Internationaal Symfonieorkest van Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ hebben zich aangemeld voor een spectaculaire uitvoering van de ‘Carmina Burana’ onder leiding van Raymond Janssen. Deze concertreeks zorgde in 2019 voor uitverkochte zalen en nieuwe records.

Wat is de betekenis van Carmina Burana?

Lente/zomer, de herberg en de liefde zijn drie hoofdmotieven in Orffs Carmina Burana. De hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot, omlijst deze productie. Orff stelt het lot voor als een soort rad van avontuur waaraan de mens onderworpen is.

Waar kun je Carmina Burana horen?

Carmina Burana | Tatarstan State Opera | Parktheater Eindhoven

Is Carmina Burana een opera of een concert?

Carl Orffs klassieker Carmina Burana wordt uitgevoerd door de Russische Nationale Opera. Het werk werd in het midden van de jaren dertig geschreven door Carl Orff, die zich liet inspireren door gedichten over leven, dood, noodlot en liefde.

Wat is de duur van de Carmina Burana voorstelling?

Deze tijden variëren afhankelijk van de productie. Carmina Burana duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief de pauze.

Wat betekent de uitdrukking “O Fortuna”?

Fortuna is een godin van het geluk die vaak wordt afgebeeld als een vrouw die aan het Rad van Fortuin (fortuna) draait. Orffs cyclus begint en eindigt met dit gedicht.

Wat is de oorsprong van Carmina Burana?

Rondtrekkende monniken en studenten in de 13e eeuw bezongen de liefde, de wijn en het zwerversleven als reactie op de strenge en vrome normen van de kerk. Orff baseerde zijn ‘Carmina Burana’ op hun Latijnse en Duitse teksten en liet zich beïnvloeden door een aantal muzikale bronnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


About us

Cultuurcentrum Haarlem bestaat sinds 1995 en is sinds 2022 een informatieve website over Haarlem. Daarnaast beide we ondernemers de mogelijkheid om over hun ondernemingen in Haarlem en omliggend te vertellen. We streven ernaar dit op een zo leuke manier te doen.


CONTACT
Nieuwe berichtenNieuwsbrief


    Categorieën